شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان

گسترده ترین جایگاه واحدهای پژوهشگر و فناور

شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان در سال 1383 به عنوان نخستین مؤسسه غیرانتفاعی پژوهش و فناوری کشور با هدف توانمندسازي واحدهای فناور، خلاق و دانش‌بنیان و کمک به تجاري‌سازي دانش و فناوري و همچنین ارتباط و شــبکه‌ســازي عناصــر فعال در زیســت‌بوم فناوري، نوآوري و کارآفرینی کشور و با همکاری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان راه اندازی گردید.

شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان با حمایت از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و همکاری با مجتمع‌های فناوری و نوآوری، مزایا و حمایت‌های قانونی و خدمات تجاری‌سازی را به اعضای خود ارائه می‏‌کند و بستر مناسبی برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری و ظرفیت‌سازی برای توسعه دانش و هم‌افزایی را فراهم می نماید.

اهداف شبکه

توسعه حمایت های شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دانشگاه‌ها از واحدهای پژوهشگر و فناور

  1. ایجاد ارتباط و تعامل بین واحدهای تحقیق و توسعه و ایجاد بستر تحقیقاتی و پژوهشی برای آنها
  2. ایجاد ارتباط بین واحدهای پژوهشگر و فناور و هم افزایی بین این واحدها، توسعه و تعالی آنها
  3. ایجاد امکان بهره برداری مشترک از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری واحدهای پژوهشگر و فناور
  4. ایجاد ارتباط هدفمند جهت معرفی نیازهای صنایع به شرکت های دانش بنیان

شبکه پژوهش و فناوری با شناخت خلاء های موجود در صنایع و نیاز آنها و تعامل با شرکت های فناور و دانش بنیان در برطرف نمودن این نیازها اقدام و نیاز کشور را از واردات تکنولوژی و محصولات وابسته برطرف کرده و با توانایی نیروهای متعهد داخلی به تولید، انتشار و استفاده از دانش می پردازد.

همچنین شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان با عضویت در مجامع و انجمن های بالادستی پژوهش و فناوری در استان اصفهان نقش موثری در تصمیم سازی های مرتبط با تحقیق و پژوهش در عرصه تولید و صنعت داشته است. پاره ای از این عضویت ها به شرح زیر می باشد :

  1. کارگزار صندوق نوآوری و شکوفایی کشور
  2. عضو کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان اصفهان
  3. عضو کمیته های علمی و اجرایی هفته پژوهش استان اصفهان
  4. عضو کمیته علمی جشنواره علم تا عمل
  5. عضو شورای راهبردی پژوهش و فناوری استان اصفهان
  6. عضو کمیسیون های تخصصی اتاق بازرگانی اصفهان
  7. عضو هیئت مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان اصفهان
  8. رئیس کمیته کسب و کار دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان
  9. عضو هیئت مدیره و دبیر انجمن تحقیق، توسعه و نوآوری استان اصفهان

خدمات و حمایت ها

شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان در سه حوزه اصلی زیر فعالیت می نماید:

خدمات توانمندسازی

شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان، اقدام به ایجاد واحد توانمندسازی نموده است که بتواند با رویکردی علمی و عملیاتی ظرفیت های توانمندساز استان را تجمیع نموده و از شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور و خلاق جهت استفاده از این ظرفیت های توانمندساز حمایت نماید.

به همین منظور واحد توانمندسازی شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان، اقدام به ارائه خدمات توانمندسازی به شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور می نماید که مهمترین این خدمات شامل:

 خدمات آموزشی

مشتمل بر دوره های آموزشی، کارگاه های آموزشی و سمینارها و کنفرانس های تخصصی

 خدمات مشاوره ساعتی و خدمات راهبری

مشاوره حل مشکل و چالش های پیش رو شرکت های دانش بنیان از طریق مشاوران مسقر در این دفتر و دیگر مشاوران طرف قرارداد شبکه پژوهش و فناوری بصورت حضوری و غیرحضوری.

 خدمات توسعه زیر ساختی

مشتمل بر اخذ و مشاوره استانداردهای بین المللی، خدمات بیمه ای، خدمات مالی و حسابداری، نگارش طرح امکان سنجی و مطالعات فنی و مالی، پذیرش شرکت ها در فرابورس ایران، مشاوره و راهبری شرکت ها در خصوص استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی، ارزش گذاری دانش فنی و افزایش ارزش شرکت ها از طریق پذیرش و عرضه سهام در بازارهای مختلف بورس و فرابورس، تامین مالی از طریق بازار سرمایه، بازارگردانی و مدیریت سهام شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه، خدمات برندینگ و توسعه بازار، خدمات امور نمایشگاهی داخلی و بین المللی.

خدمات تجاری سازی

 خدمات تسهیلات مالی و اعتباری

یکی از خدمات شبکه پژوهش وفناوری ارائه تسهیلات مالی و اعتباری به شرکت ها می باشد. این شبکه آمادگی دارد به منظور تسریع توسعه ای طرح ها در حوزه فناوری و تسهیل در تولید طرح های فناورانه و دانش بنیان علاوه بر مشارکت از طریق ساز و کارهای غیر مشارکتی نیز نیاز شرکتها را برطرف و اقدام به ارائه تسهیلات نماید.

ارائه خدمات تخصصی در حوزه حل مساله، تبادل فناوری و تجاری سازی نوآوری ها و فناوری ها

معرفی به صنعت و ایجاد ارتباط، معرفی توانمندی شرکت‌ها در قالب خدمات و محصولات به صنایع و سازمان‌های همکار مختلف، اعلام پروژه ها و نیازهای صنایع و سازمان ها و پیگیری جهت انعقاد قرارداد، تلاش و تسهیل پروژه‌یابی و بازاریابی محصولات و خدمات فناورانه شرکت‌ها در صنایع و سازمان ‌های مختلف تا مرحله عقد قرارداد با استفاده از ابزارها و مسیرهای مختلف رسمی و غیررسمی، دریافت نیازهای صنایع و سازمان‌های مختلف و شناسایی شرکت‌های توانمند مرتبط جهت معرفی به صنایع و یا سازمان مربوطه

برگزاری تورهای صنعتی

همچنین به منظور شناخت نیازهای صنایع و سازمان ها، هماهنگی جهت بازدید واحدهای فناور از سایت صنعت و معرفی و مذاکره جهت آشنایی با توان و نیازهای طرفین در قالب تور صنعتی صورت می گیرد.

خدمات شبکه سازی

شبکه سازی شرکت ها معمولا با دو هدف انجام می شود، اول گشایش منابع تکمیلی جدید به منظور دستیابی به افراد و دانش جدید و دوم نزدیک شدن و همکاری دوجانبه بین شرکت ها به منظور حفاظت از بازار و شکل دادن اتحادها برای اجتناب از رقابت در بازارهای نوپا. شبکه سازی علاوه بر اینکه انتقال و بهره برداری از دانش و فناوری را تسهیل می کند، موجب افزایش اعتماد بین کل اعضا شده و افزایش اعتماد بین اعضا موجب توسعه سطح روابط و همکاری ها می گردد. همچنین شبکه سازی شرکت ها با قابلیت های مکمل، با کاهش عدم اطمینان در توانمندی شرکت های کوچک تر موجب جلب اعتماد شرکت های بزرگ در واسپاری پروژهای نوآورانه به آنها می شود.

برگزاری نمایشگاه های ملی و بین المللی

برگزاري نمایشگاه در شبکه پژوهش و فناوری با تاكید بر فناوری به بعنوان كاربرد دانش در توسعه جوامع بشری و نوآوری بعنوان بكارگیری ایده‌های نوین انجام می پذیرد و بستری برای عرضه نوآوری و فناوری است برخلاف نمایشگاه های مشابه که صرفا عرضه و تبادل کالا را هدفگذاری کرده اند، هدف از این نمایشگاه ها تبادل دانش فنی و تکنولوژی و مشارکت میان شرکتها و سرمایه گذاران است.

 همایش های سالانه پژوهش و فناوری استان اصفهان

برگزاري همايش و سمينارهاي علمي تلاشي در راستاي اغناء روحيه جستجوگري و  كاوشگري جامعه علمي و صنعتی براي كسب معلومات و اطلاع ازيافته هاي جديد در عرصه علم و دانش است. علاوه بر آن، برگزاری همایش ها به تجمیع تجربیات، برقراری ارتباط مستقیم و رو در روی پژوهشگران و محققین و علم آموزان و فعالین اقتصادی و ایجاد زمینه ای برای فعالیت های جمعی، کمک شایانی می نماید.

باشگاه های دانش و فناوری

شبکه سازی و انتقال تجربه مدیریتی بین واحدهای فناور و دانش بنیان و همچنین واحدهای صنعتی با هدف شبکه سازی بین واحدهای فناور و دانش بنیان با یکدیگر، شبکه سازی بین واحدهای فناور و دانش بنیان و واحدهای صنعتی و معرفی و طرح مسائل صنعتی و ارائه راهکارهای اجرایی از دیگر برنامه های شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان می باشد.

 

فهرست